Pagina's

donderdag 29 maart 2012

1 jaar!

Lieve kleine schat!
1 jaar werd je zo pas ...
1 jaar sinds je welliswaar 10 dagen te laat, maar toch onverwachts, in onze woonkamer ter wereld kwam.
Wat is dat eerste jaar voorbij gevlogen!
Vanaf je geboorte was je een echt engeltje en dat ben je nog steeds.
Het liefste kindje ter wereld - ik mag dat zeggen, want grote zus is een peuter/kleuter-puber, dus die heeft een excuus. Jouw tijd komt dus ook nog, maar momenteel wil ik alleen nog maar genieten van mijn lieve zalige babytje en hoop ik dat je altijd zo lief zult blijven.
Intussen zet je je eerste wankele stapjes. Je kan een paar tellen los staan en als je het niet merkt, dan kan je een paar stapjes alleen zetten.
Ook je klankjes beginnen stilaan meer op woordjes te gelijken (tutje, ba(d), ba(l), ja, neenee,...).
Je weet hoe dan ook goed duidelijk te maken wat je wil, met je eeuwige "da" met bijhorende wijsvingertje en durft ook wel heel boos te worden als je je zin niet krijgt of als we niet snel genoeg reageren.
Je bent gek op spetteren in het bad (liggend of zittend), boekjes (in je mond stoppen), een handje hulp bij het stappen, (nieuwe) dingen proeven (eetbaar of niet), in de lucht gegooid worden, de tuin, knuffelen, grote zus, mama en ook op papa! Ja kan heel stil zijn, maar ook heel hard roepen. Je wil alles onderzoeken en gebruikt hiervoor liefst al je zintuigen. Je bent een echte scharmeur, zoals je iemands aandacht kan trekken om vervolgens met een verlegen glimlach tegen mama aan te duiken. Je kan dag zwaaien als een echte prinses en doet dit ook consequent en heel beleefd! En je kan de gekste snoeten trekken als de beste!
Lieve schat, gelukkige verjaardag!
Mama en papa houden zielsveel van jou!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten